Skip to main content
aktivacijaigra štrbunkštrbunk

Kaj je igra štrbunk?

By 26. oktobra, 20235 marca, 2024No Comments

KAJ PRAVZAPRAV JE IGRA ŠTRBUNK?

Vse o štrbunku in zakaj ga morate vključiti v svoj dogodek.

 

Dobrodošli na našem blogu! V današnjem prispevku se bomo osredotočili na eno izmed najbolj priljubljenih team building aktivacij – štrbunk igro. Štrbunk igra je odličen način za krepitev timskih vezi in povezovanje med sodelavci. V tej vznemirljivi igri se boste pomerili najprej sami s seboj, nato pa še s sodelavci. Bistvo štrbunka je sproščeno in aktivno druženje z ravno prav tekmovalnosti. Pridružite se nam in doživite nepozabno izkušnjo štrbunk igre, ki bo okrepila vašo ekipo in prispevala k boljšemu timskemu duhu.

1. Team Building Aktivacija

Kako se igra štrbunk

Igra štrbunk je priljubljena igra, ki se običajno igra na prostem. Igra se s posebnimi ploščami in vrečkami, napolnjenimi s koruzo ali plastičnimi zrnci. Cilj igre je metati vrečke na plošče in zadeti luknjo. Igro lahko igrate kot posamezniki tako kot to izvajamo na naših dogodkih, ena na ena, ali v dvojicah.

Kako štejemo točke pri štrbunku

Točke štejemo na naslednji način:

  1. Vrečka, ki pristane na plošči prinaša 1 točko.
  2. Vrečka, ki pade skozi luknjo na plošči prinaša 3 točke. Ta met imenujemo “hole-in”.
  3. vrečka, ki ne pristane na plošči, torej pade na tla je vredna 0 točk.
  4. igro lahko igramo samostojno, 1:1 ali 2:2
  5. če igramo igro samostojno, potem vsak tekmovalec vrže 10 vrečk in seštejemo njegove točke
  6. če igramo igro 1:1 ali 2:2 zmaga tista posameznik ali ekipa, ki prvi pride do 21

Odlična aktivnost za krepitev ekipnega duha

Igra štrbunk je odlična igra za timski duh, ker spodbuja prijateljstvo in aktivno sodelovanje. Z vsakim metom se soigralci medsebojno spodbujajo, s čimer spodbujajo občutek enotnosti in podpore. Ta zabavna in privlačna aktivnost, imenovana igra štrbunk, spodbuja timsko delo in ohranja aktivno vključenost udeležencev, zato je idealna izbira za team building in aktivacijo.

2. Tekmovanje In Zabava

Uživanje v sproščenem in zabavnem vzdušju

Igra štrbunk je odlična aktivacija in sprostitev. Namesto, da bi gostje stali ob šanku in reševali večne probleme se popolnoma sprostijo ob igri štrbunk. Med igro je resnično prisotno veliko smeha, vzklikov, navijanja in gradnje sproščenih timskih vezi. Ker rezultate ves čas zapisujemo na tablo gostje vidijo, kako dober je njihov rezultat in so ves čas motivirani, da se še malo bolj potrudijo.

Vznemirljivo tekmovanje med posamezniki

Na naših dogodkih vedno prirejamo tekmovanje med posamezniki, saj je tako bolj sproščeno do gostov, ki jim ni potrebno slediti določenemu urniku. Vsak posameznik lahko večkrat preizkusi vreči 10 vrečk iz razdalje cca 4 metre in skuša doseči čim večje število točk. Njegove točke zapišemo na veliko tablo. Turnir poteka cca 2 uri, nato pa se najboljših 5 med ženskami in moškimi pomeri še v velikem finalu in se poteguje za medalje.

Veliki finale

Na koncu turnirja seveda sledi veliki finale. Najboljših 5 med moškimi in ženskami se še enkrat pomeri med seboj v metanju koruznih vrečk. Tokrat je napetost veliko večja, saj moderator z besedami pospremi vsak met in malo pritiska na živčke tekmovalcev. Tekmovalci se resnično počutijo kot na velikem odru in si ob zaključku ponosno nadenejo zaslužene medalje.

3. Krepitev timskih vezi

Zabava kot motivacija za boljše rezultate

Kaj je lahko lepšega kot nasmejani obrazi, stiski rok in objemi. Tudi kakšna solza se lahko najde vmes, sreče ali poraza. Vendar dokler je med vsemi prisotna dobra volja, potem bodo še tako veliki problemi samo stopnica, ki jo boste prestopili. Kaj ni ravno namen team buildinga da se sprostimo in ustvarimo dobre pogoje za prijateljstvo tako v zasebnem kot poslovnem okolju.

Sproščen dan za krepitev odnosov

Prav vsi prisotni se bodo ob igranju štrbunka prav gotovo sprostili in uživali. Tudi tisti, katerim sprva ne bo šlo ravno najbolje, bodo hitro videli, da je vse skupaj samo igra in zabava. In tako, ko je pozornost usmerjena v igro, vsi postanemo sproščeni in dogodek se bo sam od sebe odvil v nepozabno izkušnjo.

Povezovanje s sodelavci izven delovnega okolja

Sedaj ko ste zapustili delovno okolje imate končno čas, da se s sodelavci še bolj spoznate in povežete. In kaj lažjega kot da to naredite med igro. Malo zdrave tekmovalnosti ni še nikomur škodilo in prav gotovo ne bo tudi vam. Zavihajte rokave, povabite sodelavce na igro štrbunka in se nasmejte ter povežite med seboj.

Verjamemo, da bo vaš team building dogodek letos najboljši do sedaj in da bo šel z veliki črkami in vašim imenom v zgodovino.

če boste potrebovali pomoč, veste kje nas najdete

Preverite več zanimivih vsebin na našem you tube kanalu in facebook kanalu.

Preverite najboljšo team building aktivacijo – IGRA ŠTRBUNK 

Igra Štrbunk

Najboljša team building aktivacija.

Če želite, da bo vaš dogodek aktiven in nepozaben od samega začetka naprej, potem je štrbunk ”NUJNA IZBIRA”. Vse plošče so opremljene z led lučkami in vašim logom za čisto ”custom” občutek. Izbira je zato jasna, samo še klik klik