Skip to main content

6 NASVETOV ZA DOBER TEAM BUILDING

Dosežite in presežite pričakovanja šefa!

 

Ste v podjetju zadolženi za organizacijo team buildinga za zaposlene. Vas je direktor postavil pred izziv, pa ne veste kje bi sploh začeli? Od vas se pričakuje da bo team building vsaj tako odličen kot tisti lani, če ne še boljši. Sodelavka, ki ga je organizirala do sedaj pa je odsotna, zato je ta ”čast” doletela vas. Organizacija team buildinga je lahko zahtevna reč, zato vam predlagamo da ste pozorni na ”END TO END” koncept kar pomeni, da morate predvideti zabavo od začetka do konca. Brez skrbi, peljali vas bomo čez 6 NASVETOV ZA DOBER TEAM BUILDING ZA PODJETJA:

Prihod na dogodek

Prihod na dogodek mora biti nekaj posebnega. Pregovor pravi: ”YOU DON’T GET A SECOND CHANCE TO MAKE A FIRST IMPRESSION”. To lahko dosežete tako, da se pripravi preprosta pozdravna igra ali darila s strani podjetja. Gostje naj že ob samem prihodu začutijo, da je team building namenjen ravno njim in da ni to še en izmed “standardnih” paketov, ki ga lahko kupiš v vsaki trgovini. Včasih so že malenkosti dovolj, da dosežemo češnjo na torti. Recimo da organizirate dogodek sproščen piknik za cca 200 oseb. Ob prihodu jih lahko pozdravijo člani uprave in jim prilepijo poseben tatoo, ki je pripravljen za ta dan. Majhna gesta, ki si jo bodo zagotovo vsi zapomnili.

Sproščeno druženje ob pijači

Gostje ki so prišli na dogodek naj imajo na začetku dovolj časa da se družijo, spijejo pijačo in se privadijo na novo okolje. Pred začetkom glavnega dogajanja je lepo, če nekaj besed povabljenim nameni tudi vodstvo podjetja. Najpogostejša napaka organizatorjev je, da imajo urnik pripravljen do minute natančno in se ga želijo dražati. Ljudje pa niso “cegli” da bi jih lahko prestavljali kot bi želeli. Končno smo zamenjali delovno okolje zato dovolimo povabljenim, da preprosto uživajo in klepetajo.

Glavni dogodek

Uvodnemu druženju sledi glavni dogodek, kjer do izraza pridejo team building igre, ki so seveda različne od dogodka do dogodka. Glavni del dogodka je običajno voden za vse ali vsaj večino prisotnih. Dobro izbrane team building aktivnosti bodo ustvarile izjemno vzdušje, ki bo trajalo se nekaj dni. Priprava glavnega dogodka je zelo pomembna, saj bomo s skrbno izbranimi aktivnostmi dosegli želen cilj in ustvarili vzdušje kot smo si ga želeli. Na drugi strani pa ga lahko tudi zelo “pihnemo” mimo. Recimo da imamo poslovneže, ki so bolj zadržani in se ne želijo preveč izpostavljati. Za njih bi pripravili bolj sufisticirane team building igre kot je recimo “ESCAPE ROOM” ali “FOTO MOZAIK”. Za bolj sproščen tim pa bi lahko pripravili “IGRE BREZ MEJA” kot glavno aktivnost. Najlažje je, da se pred team building dogodkom sami organizaciji posveti dovolj časa, pregleda kaj ste že počeli, kaj vam je bilo do sedaj všeč in kaj ne. Tako bo vaš glavni dogodek dvignil letvico višje in ustvaril tisto kar želimo: “IZJEMNO VZDUŠJE”

Sproščeno druženje ob hrani

Glavnemu dogodku sledi odmor, da se s sodelavci skupaj poveselite ob bogato obloženi mizi in podoživite pretekle trenutke. Pravijo da gre ljubezen skozi želodec in tako je tudi pri sodelavcih. No, ne ravno ljubezen ampak pripadnost podjetja se zagotovo krepi tudi ko dobro jemo in se družimo. V zadnjem času so zelo popularne odprte kuhinje oz. “SHOW COOKING”, kjer kuharski mojstri pred nami pripravljajo svežo hrano pri tem pa uporabljajo ogenj, flambiranje, kuhanje s tekočim dušikom in še kaj. Če se le da, priporočamo da se pripravi kurišče in odprti ogenj, ki bo med gosti privabil prav poseben občutek domačnosti.

Spremljevalne aktivnosti

Po tem, ko je za vami že glavnina dneva, pa je vseeno dobro, da pripravite preproste spremljevalne aktivnosti, ki bodo goste neobvezno zabavale. V nasprotnem primeru, se hitro zgodi, da se bodo vsi usedli za šank in pričeli utapljati spomine na stare čase. Spremljevalnih aktivnosti se gostje lahko udeležijo brez prijave in obveznosti nekega zahtevnejšega sodelovanja. Recimo “ROBIN HOOD” lokostrelski turnir je odlična team building spremljevalna aktivnost. Gostje se turnirja lahko udeležijo, se preizkusijo v streljanju z lokom in se potegujejo za simpatične nagrade. Streljajo lahko večkrat, vmes odidejo na pijačo… Na ta način povesem nevsiljivo vnesemo aktivnost med goste in poskrbimo, da se ne “zasedejo”.

Zaključek

Preden se vaša zabava uradno konča je lepo, če pripravite ”uraden” zaključek. To je lahko v obliki govora, podelitve priznanj ali razglasitve rezultatov. V praski se vodstvo izogiba govorom ob zaključku in le te raje opravi bolj na začetku dogodka. Če ste imeli tekom dneva razna tekmovanja lahko uraden zaključek združite z razglasitvijo rezultatov, ki jo običajno opravijo animatorji, se vsem gostom še enkrat zahvalijo za obisk in ste “ubili” dve muhi na en mah.

nasveti za dober team building

upoštevajte teh 6 nasvetov in organizirajte najboljši team building dosedaj

Imagine Team Building

če boste potrebovali pomoč, veste kje nas najdete

Preverite več zanimivih vsebin na našem you tube kanalu. 

Iščete izjemen program za vaš dogodek.  ”Foto Mozaik Kocka” je interaktivna komunikacija prihodnosti, ki lahko dvigne vaš dogodek na povsem novo raven.