Skip to main content

KAJ JE TEAM BUILDING

In zakaj ga nujno potrebujete za uspeh.

 

Podjetje dobro dela, rastemo, zaposlujemo nove sodelavce… Torej, vse nam gre odlično od rok in team buildinga sploh ne potrebujemo. Vse skupaj je eno samo trošenje denarja, poleg tega pa so te zabave dolgočasne in slabo obiskane. Kaj je team building in kako mi sploh lahko pomaga, če pomoči pravzaprav ne potrebujem. Team building je kot ”JIN IN JANG”, kot ”KUNG FU”, kot ”THE FORCE” pri Star Warsih. 

nogometni pikado

Kaj je team building?

Team building naj bo dogodek, ko svojim sodelavcem in partnerjem pokažete, da so pomemben in nepogrešljiv del vaše zgodbe. Od samega prihoda naprej naj bo vse prilagojeno sproščenemu druženju izven poslovnih okvirjev. Organizacija team buildinga za podjetja je bistveno lažja, če najamete nekoga, ki se s tem profesionalno ukvarja.

Predstavljajte si pomemben sestanek s poslovnim partnerjem od katerega je odvisno kako bo vaše podjetje delovalo v prihodnosti. Želeli boste preučiti vsako podrobnost. Na podoben način je potrebno pristopiti k pripravi dogodka, se vprašati kaj je team building in za vaše sodelavce dati le najboljše.

igre brez meja

Zakaj ga potrebujte za uspeh?

Velik pomen na delovnem mestu predstavljajo osebni odnosi, ne samo plača. Moderna podjetja so t.i. team building vključila kar v svoj vsakdan. Imajo prijetne prostore za druženje in sproščen delovni čas. Vse z namenom, da bi bili zaposleni zadovoljni in svoje delo dobro opravili. In ravno v tem se skriva glavni pomen našega članka ”Kaj je team building?”.

Namen je ustvariti dobro delovno vzdušje v kolektivu, ki bo pripravljen stopiti skupaj takrat ko bo to najbolj pomembno. Naj vam damo preprost primer. Kliče vaš šef in vam sporoči, da ste dobili pomemben posel in če lahko delaš tudi za vikend. Če čutiš do podjetja pripadnost in se zavedaš da rastete skupaj, potem se boš zagotovo potrudil, da boš ta vikend delal.

kaj je team building igre brez meja

Dosežite svoj 100% potencial

Kaj je team building in kje se skriva naš potencial. Iskreno se vprašajte koliko svojega osebnega potenciala namenite delu v podjetju. Je to 50%, 70% ali mogoče 100%. Ste morda celo presegli svoj potencial in pišete nove smernice? Lepo se sliši, a realnost je mnogokrat vse prej kot takšna. Večina zaposlenih v službo hodi zaradi dohodka in druženja, o svojih osebnih in poslovnih potencialih pa ne razmišljajo.

Bi Luka Dončič lahko igral tako dobro košarko brez tega, da vsak dan vlaga 100%. Ker se nenehno uči in izpopolnjuje postaja boljši, torej dosega in presega svoj potencial znova in znova. Morda boste sedaj lažje razumeli kaj je team building. To je dogodek, kjer želimo da se zaposleni sprostijo in doživijo nekaj zanimivega, morda celo norega.

kaj je team building - we are team

Preverite več zanimivih vsebin na našem Team Building Blogu, You Tube in Facebook kanalu.
Izberite enega izmed naših team building programov in pripravite najboljši dogodek.