Skip to main content

KAKO PRIPRAVITI NAJBOLJŠI TEAM BUILDING?

Kaj morate in česa ne smete narediti!

 

Če berete ta članek potem se zagotovo sprašujete kako pripraviti team building, službeno zabavo, piknik ali seminar. Sezam je lahko dolg a v bistvu se gre vedno za isti princip. Kako organizirati poslovno srečanje, kar se da čim bolje? Morda imate na tem področju že veliko izkušenj, morda pa ste le rojeni pod srečno zvezdo in je ta čast letos pripadla vam. V vsakem primeru vas bomo peljali po korakih kako pripraviti najboljši team building.

Najprej Lokacija

Najprej kar potrebujete za dober team building je lokacija. Lokacija je zalo pomembna saj predstavlja prvi vtis in vam lahko nudi vse kar potrebujete; ali pa ne. Če se odločite za neko lokacijo, ki je zelo lepa, se nahaja blizu vas in ima dober dostop z avtom ste na dobri poti. Vendar če ta lokacija nima urejene potrebne infrastrukture za vaš dogodek je brez predmetna. Recimo da prirejate poslovno srečanje za vodstvo in potrebujete mirno lokacijo, sejno sobo z vso tehniko in dobro kulinarično pogostitev. Potem razni piknik prostori z izjemnim razgledom žal odpadejo. V tem primeru je bolje, da se odločite za kakšen kongresni center, ki bo zagotovo imel vse kar ste želeli za dober team building.

Zberite ekipo

Naslednji korak pri organizaciji team building dogodka je, da se zavedate, da vsega ne morete postoriti sami. Zberite okoli sebe ekipo in si razdelite vloge. Nekdo naj poskrbi za prehrano in pijačo, nekdo za glasbo in nekdo za program oz. animacijo. Seveda pa ste vi vodja in morajo vsi poročati vam kako napredujejo. Na koncu koncev boste vi odgovorni če kaj ne bo šlo po planu oz. (zagotovo bogato) nagrajeni če bo vse tako kot mora biti.

Razteeegnite urnik

Sedaj ko ste našli dobro lokacijo za vaš team building, določili osebe ki bodo skrbeli za pogostitev, program in zabavo je čas da narediti urnik. Pri urniku je najpomembnejše, da vse ure razteeegnete dovolj na dolgo. Želimo vam povedati, da je pri planiranju sproščene zabave potrebno upoštevati ravno to, sprostitev in zabavo. Kot bi vam nekdo rekel, da pojdite na masažo za pol ure, prvih 10 min se prilagajajte, potem se 10 min maksimalno sproščajte, nato pa se že pripravite na zaključek, da boste točno čez 30 min nazaj in znova pripravljeni za delo. Žal ne gre tako in vaš team building plan bo padel na trda tla.

Sprostite se in uživajte

Pri zabavi in urniku je potrebno upoštevati, da smo ljudje družabna bitja in da končno lahko klepetamo, spoznavamo sodelavce in odkrivamo skupne hobije. Ne pa da nas nekdo preko mikrofona podi na naslednjo team building aktivnost in nas prepričuje kako super se bomo imeli, samo pohitimo naj že.

Manj je več

Držite se pregovora manj je več in raje kakšno aktivnost izpustite in namenite dovolj čas sproščenem druženju. Tako bodo vsi imeli občutek , da se je čas ustavil, da resnično uživajo ter da je zabava popolna. V ozadju pa vi s čarobno palico dodate zabavi še malo začimb in »tadaaa«. Pripravili ste odlično team building zabavo. Čestitamo!

ekipa sodeluje

T together

E everyone

A achives

M more

Imagine Team Building

če boste potrebovali pomoč, veste kje nas najdete

Preverite več zanimivih vsebin na našem you tube in facebook kanalu.

Izberite enega izmed naših izjemnih programov in pripravite najboljši team building.